دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 ارديبهشت 1397 - 12:07

 برنامه‌های گردشگری استان یزد مشخص شد/ سفرهای مستقیم بین‌المللی به یزد  طرحی جدید برای جذب گردشگر بیشتر

معاون گردشگری استان یزد گفت: ارتقای کمی و کیفی خدمات، توسعه گونه‌های مختلف گردشگری و تنوع در خدمات، ایجاد نوآوری با برگزاری مسابقات و استارت‌آپ‌ها و ساماندهی واحدهای بوم‌گردی از سرفصل‌های برنامه‌های گردشگری است.
کد خبر : 276154

میثم کوچک‌زاده معاون گردشگری استان یزد در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری آنا گفت: اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد با همکاری سایر معاونت‌های سازمان و نیز سایر دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط برنامه‌های متنوعی را برای جذب گردشگر در نظر گرفته است که بخشی از جمله آن مطالعه بر روی طرح ایجاد سفرهای مستقیم بین‌المللی به یزد است.


وی در خصوص فعالیت‌هایی که در راستای آگاهی‌بخشی عمومی و فرهنگ‌سازی در حوزه گردشگری انجام خواهد شد اظهار کرد: برگزاری آموزش‌های عمومی (آموزش اقشار مختلف مردم، جامعه محلی و ذینفعان بخش گردشگری)، تولید محتوا و استفاده از ابزارهای تبلیغاتی(رسانه های دیداری و شنیداری، فضای مجازی، تبلیغات محیطی و ..)، فرهنگ‌سازی و توسعه گردشگری مسئولانه (با اجرای طرح همیار گردشگر و ..) و تمرکز بر دو افتخار بین‌المللی کسب شده در شهر یزد (یعنی شهر میراث جهانی و شهر پایدار_ و سایر جاذبه‌های گردشگری استان از برنامه‌هایی است در سال 1397 در دستور کار قرار گرفته است.


ارتقاء کمی و کیفی خدمات بخش گردشگری در استان


کوچک‌زاده با اشاره به اهمیت ارتقای کمی و کیفی خدمات گردشگری تصریح کرد: ساماندهی زیرساخت‌های موجود و توجه به ضوابط و استانداردها یعنی استانداردسازی خدمات گردشگری و نظارت بر تأسیسات گردشگری، نظارت برتطبیق ضوابط درجه بندی درتاسیسات گردشگری و .. از نکاتی است که در جذب هرچه بیشتر گردشگر تاثیرگذار است. همچنین استفاده از ابزارهای نوین در ارزیابی مستمر تاسیسات گردشگری توسط مشتریان، برخورد قانونی با تخلفات گزارش شده و نیز اعلام نتایج ارزیابی در سایت سازمان در دوره‌های مشخص از برنامه‌هایی است که با اجرایی‌شدنش به دنبال افزایش کیفیت خدمات هستیم.



وی ادامه داد: در سال جاری با استفاده از دوربین‌های امنیتی مداربسته برای بهبود امنیت موجود در مسیرهای گردشگری و کمپ ها امنیت گردشگران را تامین می‌کنیم و با آموزش و توانمندسازی نیروی انسانی فعال در بخش گردشگری (برگزاری دوره های آموزشی و بازآموزی، برگزاری همایش‌ها و سمینارها، استارت‌آپ‌ها، مسابقات و .. ، انتخاب بهترین‌ها و تقدیر از آنها، الگوسازی افراد موفق و ..) علاوه بر زمینه تشویق، آمادگی لازم برای مقابله با بحران‌ها و مشکلات را ایجاد می‌کنیم.


معاون گردشگری استان یزد در بخش دیگری از صحبت‌هایش بیان کرد: توسعه مراکز و دفاتر اطلاع‌رسانی و خدمات گردشگری از مواردی است که امسال به آن توجه ویژه خواهیم داشت.


توسعه گونه‌های مختلف گردشگری با رویکرد پایداری


وی درباره متنوع‌سازی محصولات گردشگری به عنوان راهکاری برای ورود هر چه بیشتر گردشگر تشریح کرد: برگزاری رویدادها، مناسبت‌ها و جشنواره‌ها (جشنواره‌های فصلی و محلی، مراسم‌های آئینی و ...)، برگزاری کارگاه‌ها و نشست‌های هم‌اندیشی، تعریف مسیرها و محورهای جدید گردشگری در استان و برنامه‌ریزی برای افزایش و رونق انواع گردشگری تاریخی، مذهبی و معنوی، طبیعی، سلامت، ورزشی، صنعتی، معدنی و .. در استان یزد از جمله ویژه برنامه‌ها برای جذب گردشگر آن هم در فصل‌هایی است که استان میزبانی کمتری از مسافران و توریست‌ها دارد.


کوچک زاده برگزاری کارگاه‌های آموزشی، برگزاری استارت‌آپ‌ها و مسابقه‌های متعدد را از دیگر برنامه‌های گردشگری استان برای توسعه خلاقیت و نوآوری در گردشگری معرفی کرد.


پاسخگویی به نیازهای گردشگران


وی همچنین در بخش دیگری از سخنانش از راه‌اندازی سامانه ثبت اطلاعات گردشگران ورودی به استان و تحلیل اطلاعات ثبتی برای برنامه‌ریزی و راه‌اندازی سامانه ثبت نظرات گردشگران ورودی به استان و تحلیل آن‌ها برای شناسایی و احصای نیازهای گردشگران خبر داد و اظهار کرد: با مطالعه و شناسایی بازارهای جدید، افزایش تعاملات و عقد تفاهم‌نامه همکاری با آژانس‌های کشورهای مبدا گردشگری برای راه‌اندازی و گسترش تورهای گردشگری در استان، برگزاری فم‌تورها و اینفو تورها و .. در استان، برگزاری جشنواره‌های فصلی در ایام کم‌گردشگر با طراحی بسته جامعی از اقدامات، تمهیدات، تخفیفات، برگزاری رویدادها، تبلیغات و .. (مانند جشنواره شب های کویری در تابستان) سعی داریم زمینه ورود گردشگران بیشتری را فراهم آوریم.


کوچک زاده تاکید کرد: در زمینه تبلیغات و بازاریابی با هدف توسعه گردشگری الکترونیک و مجازی، راه‌اندازی سایت جامع گردشگری استان، تولید محتوا و تبلیغ در رسانه‌های داخلی و بین‌المللی، سایت‌ها، مجامع و نشریه‌های معتبر بین‌المللی، شرکت در نمایشگاه‌های ملی و بین‌المللی و ..) با همکاری استان‌های اصفهان و فارس سعی داریم تا معرفی بهتری از استان یزد و ظرفیت‌هایش به گردشگران ارائه کنیم. همچنین با مطالعه و امکان‌سنجی برقراری سفرهای مستقیم بین‌المللی به یزد، تفاهم و عقد قرارداد خواهرخواندگی با شهرهای مشابه در جهان و برندسازی و تعیین شعار محوری در توسعه گردشگری یزد از دیگر برنامه‌هایی است که موازی با شناساندن استان اجرایی خواهد شد.


ساماندهی بوم‌گردی با تدوین طرح استانداردسازی


معاون گردشگری استان یزد در راستای ساماندهی واحدهای بوم‌گردی (بویژه در شهرستان ها و مناطق روستایی) و کمپ‌های کویرنوردی به تدوین طرح استانداردسازی و ساماندهی واحدهای بوم‌گردی و کمپ‌های کویرنوردی و اجرای آن اشاره کرد.


وی همچنین تلاش برای جذب مشوق‌های قانونی در توسعه گردشگری پایدار استان را از ویژه برنامه‌های مهم امسال دانست و در ادامه اطلاع رسانی از شرایط استفاده از جوایز و مشوق های صادراتی در بخش گردشگری را راهی برای تحقق به این هدف معرفی کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب